anneleen @ anneleenvanoffel . be 

     BlogNiet om de wereld te ontvluchten 
maar om er beter in te passen
vertellen we verhalen


Anneleen Van Offel (1991) publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Ze is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk in 2019-2021. In februari 2020 verschijnt haar debuutroman Hier is alles veilig bij Lebowski.

Anneleen Van Offel (c) Koen Broos

Ze behaalde haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Over de ontmoetingen die leidden tot haar debuut, schreef ze in 2015-2016 columns voor het Nederlands-Vlaams cultuurhuis deBuren. In de zomer van 2016 werd ze als aankomend talent geselecteerd voor de schrijfresidentie van Das Mag en voor de Parijsresidentie van deBuren. Ze publiceerde verhalen en poëzie in o.a. de Revisor, Deus Ex Machina, Kluger Hans, De Optimist en op Hard//hoofd. Daarnaast is ze bezieler van Instagrannies (@_instagrannies), een initiatief van Bond zonder Naam op Instagram waarvoor ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid. Van 2019 tot 2021 is ze de Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap waarvoor ze aanvoerder is van een collectief van jonge kunstenaars en het curatorschap van het Memento Woordfestival op zich neemt. 


Ze is de gastvrouw van talrijke concerten, modereert debatten, leent haar stem uit voor allerhande verhalen, en luistert met plezier naar wat de wereld vertelt. Als de wereld zwijgt, werkt ze in een atelier van NUCLEO in het oude begijnhof van Gent, met uitzicht op verte.

Ze werkte samen met o.a.: De Standaard, deBuren, Deus Ex Machina, Revisor, Creatief Schrijven, Hard//Hoofd, Kluger Hans, De Optimist, De Veerman, Radio 1, Fonds Pascal Decroos, Musica et Poetica, Woord.nl, In the dark Belgium, Muntpunt, Museum voor Schone Kunsten in Gent, Festival van de Gelijkheid, Vonk en Zonen, projectstudio Cornelis serveert, filosofiehuis Het Zoekend Hert, De Wereld Morgen, Kunstbende, Imagine, Bond zonder Naam, Manoevre, etc.